Postup pro přednášku

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Přednášející >

Postup pro přednášku

Během webináře jsou přednášející zařazeni mezi účastníky webináře. Před zahájením přednášky Vás administrátor webináře vyzve k zahájení přednášky a přepne Vás do režimu přednášejícího

Zahájení přednášky

Administrátor Vás uvede jako nového přednášejícího a přepne Vás do režimu "Nastavit jako přednášející".  V horní části okna webináře se Vám zobrazí upozornění "Jste prezentujícím Můžete sdílet obsah a moderovat schůzku. Další informace". Toto upozornění zavřete pomocí tlačítka "Zavřít" v pravém horním rohu.

presenter_010

 

Zapněte si mikrofon pomocí tlačítka "Ztlumit". Od tohoto okamžiku Vás uslyší všichni účastníci webináře včetně administrátora, který Vám pomůže nastavit prezentaci v případě problémů.

presenter_011

 

Dále si otevřete svou prezentaci v PowerPointu nebo jiném programu. Potom co máte otevřenu prezentaci klikněte v okně webináře na tlačítko "Otevřít panel sdílení".

presenter_012

 

Zobrazí se Vám podokno Sdílení obrazovky, na které klikněte.

presenter_013

 

Zobrazí se Vám okno s požadavkem na výběr okna, které chcete sdílet. Musíte nejprve vybrat záložku "Okno aplikace". Následně se Vám zobrazí aktuální okna aplikací na Vašem PC. Vyberte okno s Vaší prezentací, na ilustrativním obrázku jsem vybral okno "prezentace_musil_firma". Následně klikněte na tlačítko "Sdílet" v pravém dolním rohu okna.

presenter_014

 

Následně je třeba se přepnout do okna Vaší prezentace a prezentaci spustit (v Microsoft PowerPoint nejčastěji tlačítkem F5)

presenter_020

 

Po ukončení přednášky Vás následuje diskuze moderovaná administrátorem. Po ukončení diskuze prosím vypněte mikrofon a administrátor Vás přesune z režimu přednášejícího do režimu hosta. V dalším průběhu webináře se prosím řiďte instrukcemi pro účastníky webináře.